BIFF 2009

Defamation

2009 • 1t 33m • Israel / Danmark / USA / Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hashmatsa
Regi
Yoam Shamir
Hvorfor fremstiller israelske medier antisemittismen som en uutslettelig naturkraft?

Filmskaperen Yaov Shamir er både israeler og jøde, men personlig har han aldri blitt utsatt for noen form for antisemittisme. I det israelske samfunnet fremstilles dog antisemittismen som en universell kraft som når som helst kan gjøre ende på det jødiske folk. JØDEHAT? er Shamirs forsøk på å forstå virkelighetsoppfatningen som ligger til grunn for den amerikanske og israelske sionistlobbyens konstruksjon av bildet av antisemittismen som en uutslettelig naturkraft og industrien som er bygget opp rundt dette.

I tillegg til å bli med en gruppe israelske tenåringer på tur til Auschwitz og intervjue kritiske røster som Norman Finkelstein, følger Shamir et knippe medlemmer av The Anti-Defamation League – organisasjonen hvis selvpålagte misjon er å "ivareta sikkerheten til Israel og jøder verden over" – på ulike vagt definerte internasjonale diplomatreiser. DEFAMATION er en morsom og nyansert dokumentarfilm om et tema som aldri synes å bli uaktuelt.

Regi

Yoam Shamir er en israelisk regissør og filmfotograf. Han er født i Tel Aviv i 1970. Han er utdannet fra Universitetet i Tel Aviv med en bacheorgrad i historie og filosofi, og en master i film. I 2001 lagde han sin første film, MARTA AND LUIS (2001). CHECKPOINT (2003) var den første filmen i en trilogi som ble laget i ”feil” rekkefølge. Trilogien ble fullført med FLIPPING OUT (2007) og årets DEFAMATION (2009). De tre filmene fokuserer på ulike sider ved hvordan det er for israelske ungdommer å vokse opp i skyggen av Holocaust: CHECKPOINT, om israelske soldater; FLIPPING OUT, om hva som skjer med disse soldatene når de er ferdige med tjenesten; og JØDEHAT?, som studerer unge israelere før de går inn i det militære.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}