BIFF 2012

Delta Boys

2011 • 0t 53m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Delta Boys
Regi
Andrew Berends
Deltagjengen.

I Nigerdeltaet kjemper lovløse militsgrupper og nigerianske myndigheter en blodig kamp om de store ressursene som finnes i området. Nigeria er nummer åtte på listen over planetens største oljeeksportører, og på tross av at en rekke store internasjonale oljeselskaper opprettholder en iherdig – og innbringende – aktivitet i regionen, preges Nigerdeltaet av fattigdom og forurensning. I lys av denne skamløse, systematiske og fundamentalt udemokratiske utbyttingen, fremstår væpnet motstand som den eneste rasjonelle løsningen for mange av innbyggerne i området. Og med årene har det vokst fram en rekke bevæpnede grupper som saboterer oljeledninger og kidnapper utenlandske oljearbeidere, i et forsøk på å få verden til å forstå at de ikke vil sitte og se på mens myndigheter og kapitalister raner til seg verdiene som tilhører folket.

I DELTA BOYS lar dokumentarfilmskaperen Andrew Berends oss få et innblikk i opprørernes hverdag, samtidig som han stiller spørsmålet om hvor grensen går mellom det å ta fra de rike for å gi tilbake til de fattige, og brutal, kriminell opportunisme.

Regi

ANDREW BERENDS er dokumentarfilmskaper og filmfotograf. Han studerte film ved Conneticuts Wesleyan Universitet og var ferdig utdannet i 1994. BERENDS ønsker å fortelle intime og meningsfulle historier, selv fra de mest flyktige omgivelser. Hans tidligere filmer består av THE BLOOD OF MY BROTHER og WHEN ADNAN COMES HOME.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}