BIFF 2007

Den andre siden

2007 • 2t 02m • Tyskland/Tyrkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Auf der anderen Seite
Regi
Fatih Akin
Om enkemannen som finner ny kjærlighet i en prostituert kvinne

Nejat er en ung professor i litteratur ved et tysk universitet. Hans far Ali er enkemann og har funnet ny kjærlighet i en tyrkisk prostituert ved navn Yeter. Nejat har problemer med å akseptere farens nye kjæreste, men får sympati for henne da han oppdager at hun sender penger hjem til sin datter for at hun skal få sin utdannelse. Men så dør Yeter og Nejat ønsker å dra til Istanbul for å finne datteren og hjelpe henne videre.

Fatih Akin vant pris for beste manus for denne filmen, som var å finne i hovedprogrammet i Cannes i år. I tillegg vant filmen prisen fra den økumeniske juryen, og begrunnelsen var at den på en god måte beretter en overlappende historie om ulike mennesker fra forskjellig bakgrunn og deres skjebner i Tyskland og Tyrkia. Videre sa juryen at filmen gjør tilskueren oppmerksom på den smerte og kompleksitet tap av kulturell identitet og mellommenneskelige relasjoner medfører.

Andre stikkord i DEN ANDRE SIDEN er verdien av kulturutveksling og de muligheter som ligger i samvær mellom disse to verdener. Foreldre-barn-forhold, oppofrelse og forsoning står også sentralt i Fatih Akins nye film.

Regi

Fatih Akin (Hamburg, 1973) har tyrkiske foreldre. Han studerte visuell kommunikasjon ved Hamburg college of Fine Arts i 1994. Han regisserte sin første langfilm KURZ UND SCHMERZLOS i 1998. Denne vant bronseløven i Locarno og han vant også Beste unge filmskaper-prisen ved Bavarian Film Award. Siden fulgte IM JULI (2000), WIR HABEN VERGESSEN ZURÜCKZUKEHREN (01), SOLINO (02) og MOT VEGGEN (04, vist på BIFF 04). Han arbeider nå i sitt eget produksjonsselskap i Hamburg og jobber som manusforfatter, regissør og tidvis også som skuespiller.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}