DEN GODE NABOEN fokuserer på Statoils operasjoner i Canadas ..." /> DEN GODE NABOEN fokuserer på Statoils operasjoner i Canadas ..."/> DEN GODE NABOEN fokuserer på Statoils operasjoner i Canadas ...">
BIFF 2013

Den gode naboen

2013 • 1t • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Den gode naboen
Språk
Norsk/Eng
Regi
Astrid Schau-Larsen
Foto
Astrid Schau-Larsen
Produsent
Astrid Schau-Larsen, Julie Strand Offerdal
Vet du hvor pensjonen din kommer fra?

Hva skjer når Statoil, den økonomiske motoren i verdens rikeste og beste land, krysser landegrensene og blir en multinasjonal oljegigant? Oljeselskapet som alle nordmenn er medeier i driver virksomhet i over 30 land, og på denne måten er staten Norge inne som en kommersiell aktør som påvirker samfunnet i andre nasjoner. Statoil profilerer seg som et etisk oljeselskap med fokus på samfunnsansvar og miljøteknologi, men er dette mulig i en stadig mer tilspisset oljeindustri?

DEN GODE NABOEN fokuserer på Statoils operasjoner i Canadas oljesandområde, og medfølgende utfordringer overfor miljø, urbefolkning og økonomisk rettferdighet. Norske Julie vil finne ut mer om Statoils kontroversielle oljesandprosjekt, og reiser på tvers av Canada i en bil drevet av resirkulert frityrolje. I Nord-Alberta opererer Statoil tett på Canadas urbefolkning, som er ofre for flere hundre års systematisk undertrykkelse. Klarer Statoil å være en god nabo ved å videreføre rettferdigheten og menneskeverdet vi setter så høyt her i Norge?

Regi

ASTRID SCHAU-LARSEN har utdanning innen både film, religion, økonomi og historie, og har sammen med sin produksjonspartner Morvary Samaré i selskapet Ramz brukt sin allsidige bakgrunn til å lage samfunnsaktuelle dokumentarer. Deres film om incest, I SKYGGENES DAL, vakte stor oppmerksomhet og debatt da den hadde premiere på BIFF i 2006. SCHAU-LARSEN har også laget filmen IN GOD WE TRUST (2011).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}