BIFF 2004

Den gode purk

2004 • 1t 26m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Den gode strømer
Regi
Lasse Spang Olsen

I DEN GODE PURK møter vi de fem småkriminelle fjolsene Thomas, Farfar, Anders, Jo og Mulle. På oppdrag fra Earth Reeves rastabande skal de ødelegge en container med kinesisk silke. De har planlagt det hele i beste Olsenbanden-stil, men noe går fryktelig galt underveis, og i stedet ødelegger de 2,5 kg heroin tilhørende den latviske mafiaen. Dermed er helvete løs og våre fem venner tar i desperasjon kontakt med sin gode venn, kriminalbetjenten Jens (Kim Bodnia). Han påtar seg å mekle, men det skal vise seg lettere sagt enn gjort. Plutselig befinner han seg midt i skuddlinjen og er jaget av både kinesere, dopdyrkere fra Jamaica, iskalde serbiske heroinhandlere og polske menneskesmuglere.

DEN GODE PURK bygger på et manus av Kim Bodnia og Lasse Spang Olsen. Filmen er ikke noen direkte fortsettelse av I KINA SPISER DE HUND eller GAMLE MENN I NYE BILER, men henter sin inspirasjon fra mye av det samme stoffet. På rollelisten finner vi også popstjernen René Dif fra Aqua. Dif debuterer i denne filmen som skuespiller.

Regi

Lasse Spang Olsen (f. 1965) er utdannet som filmfotograf og stuntmann. Han er kjent som stifteren av den første skolen for stuntmenn i Danmark (1986). Han har fungert som stuntmann og -koordinator de siste 20 årene og har medvirket i over 300 danske og utenlandske filmer. I tillegg har han vært fotograf på fire spillefilmer, klippet fire spillefilmer og produsert en rekke reklamefilmer og musikkvideoer. På begynnelsen av 90-tallet begynte Spang Olsen å regissere sine egne kortfilmer. OPERATION COBRA (1995) ble hans første spillefilm, etterfulgt av novellefilmen DAVIDS BOK (1996). Deretter kom I KINA SPISER DE HUND (1999), GAMLE MENN I NYE BILER (2002), barnefilmen JOLLY ROGER (2001) og INKASSO (2004).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}