BIFF 2007

Den grusomste reise

2007 • 0t 50m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Den grusomste reise
Regi
Geir Kreken & Fridtjov Konglevoll
Eventyreren Helge Hjelland reiser som første menneske ned den 4000 km lange Nigerfloden

Helge Hjelland er en ekte eventyrer med flere store ekspedisjoner bak seg. Han har verdensrekord i å sykle verden rundt på kortest tid. Han har også gått Amerika på tvers på rulleskøyter, krysset Nordsjøen i gummibåt og syklet alene gjennom Sahara-ørkenen. Når han i denne filmen når frem til havet blir han den første som beseirer Nigerfloden noensinne.

Filmen tegner et bilde av en annerledes eventyrer. En som ikke bare motiveres av å overvinne tøffe utfordringer og farlig natur, men å også oppleve varme menneskelige møter. I motsetning til de tradisjonelle imperialistiske oppdagelsesreisende mener Helge nøkkelen til å lykkes er å reise sårbar og alene. Han er forberedt på at det innebærer utfordringer - og det møter han.

Gjennom videokameraet hans er vi med på en historisk men moderne reise. Det tøffe klimaet gjør det etter hvert svært klart for Helge hvorfor ingen tidligere har klart å gjennomføre turen. Nær havet, midt i det oljerike Nigerdeltaet forviller han seg inn i en virkelighet helt annerledes enn i oljelandet Norge. Midt mellom kidnappere og krokodiller opplever han noe som snur alt på hodet.

Regi

Geir Kreken er utdannet fjernsynsregissør ved Høgskolen i Lillehammer og arbeider som frilanser med base i Bergen. Han har regissert flere dokumentarfilmer som har vært vist på norsk og utenlandsk fjernsyn og på filmfestivaler. Bl. a. MER ENN ET BRYLLUP (BIFF 03) og NOREG I EIT NØTTESKALL (NRK).

Fridtjov Konglevoll var produsent, regissør og fotograf. Han spesialiserte seg som luftfotograf med selskapet Airview og leverte med sin motoriserte paraglider scener til spillefilmene MARIAS MENN og LOOP, samt tv-produksjonene Farmen, Ekstremsportveko og VIP Robinson m.fl. Han hadde også produksjon og regi på flere oppdragsfilmer, bl.a. for Nordsteam og Bergen Aeroshow. Han var medeier i Norsk Dokumentarfilm AS. Fridtjov Konglevoll omkom i en mikroflyulykke 19. januar 2007.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}