BIFF 2005

DEN NESTE KRIGEN: RADIKALE SIONISTER I DET HELLIGE LAND

2005 • 0t 55m • USA / Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Next War: Radical Zionists in the Holy Land
Regi
Dan Setton
En religiøs terrorgruppe kjemper for å rense Israel for arabere og sekulære

DEN NESTE KRIGEN: RADIKALE SIONISTER I DET HELLIGE LAND er en dokumentarfilm som forteller historien om en av de mest radikale fraksjonene i dagens Israel. Vi følger en gruppe unge jødiske fanatikere som kjemper for et Israel renset for arabere og sekulære israelere. Gruppens ideologi er en videreføring av ideene til den radikale, amerikanskfødte rabbineren Meir Kahane, som ble kastet ut av den israelske nasjonalforsamlingen Knesset på 1980-tallet på grunn sine ekstreme holdninger.

Regissør Dan Setton har laget en film som er kjølig observerende heller enn hett argumenterende, og ekstremistene får god plass til å ytre sine synspunkter. Hovedtanken deres er at Guds vilje aldri vil kunne fullbyrdes før alle arabere og sekulære israelere er ute av det hellige land, et mål de er villige til å bruke vold for å oppnå. Filmen følger deres katt-og-mus-lek med den israelske innenriksetterretningen Shin Bet, og viser utdrag fra en rettssak mot medlemmer av gruppen etter en planlagt bombeaksjon mot en arabisk jenteskole. DEN NESTE KRIGEN: RADIKALE SIONISTER I DET HELLIGE LAND demonstrerer på nedslående vis hvorfor konflikten i Israel er blitt så fastlåst som den er i dag.

Regi

Israelske Dan Setton studerte film og tv i London på slutten av 1970-tallet og returnerte i 1978 til Jerusalem, hvor han jobbet som regissør i den israelske statskanalen i flere år. Setton etablerte i 1988 SET Productions, et film- og tv-selskap med kontorer i Jerusalem og New York. Hans mest kjente film KAPO (2000) forteller historien om jødiske fanger i tyskernes fangeleire under 2. verdenskrig, og vant i 2000 Emmy-prisen for beste dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}