BIFF 2007

Den røde ballongens reise

2007 • 1t 53m • Frankrike/Taiwan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Le Voyage du Ballon Rouge
Regi
Hou Hsiao-Hsien
En mystisk rød ballong følger hengivent etter syv år gamle Simon og hans barnevakt i Paris' gater

Syv år gamle Simon bor sammen med sin mor Suzanne i Paris. Moren jobber med dukketeater og bruker sitt stemmetalent til å gi til liv stykkene hun skriver. Fullstendig oppslukt i et nytt stykke, ansetter hun Song Fang, en taiwansk filmstudent, til å være barnevakt for Simon. En mystisk rød ballong følger hengivent etter Simon og Song Fang i Paris' gater.

DEN RØDE BALLONGENS REISE er den taiwanske mesterregissørens Hou Hsiao-hsiens første film laget i Europa, tilsynelatende en ny trend i det asiatiske filmmiljøet, og er laget i samarbeid med det parisiske museet Musée d’Orsay. Filmen er en direkte hommage til Albert Lamorisses gullpalmevinnende kortfilm DEN RØDE BALLONG fra 1956, som også omhandler en ballong som følger etter en liten gutt i Paris' gater. Denne gangen er det ikke bare gutten som har hodet vendt opp mot himmelen, men også barnevakten Song. Hun kan også se den røde ballongen. Filmen er laget til ære for barna i oss alle. Samtidig hedrer den enslige mødre og kvinnelig samhold gjennom lange, nydelige scener.

Regi

Hou Hsiao-hsien er en meget lite kjent filmskaper i Norge, men et stort navn internasjonalt. Han regnes blant mesterregissørene fra Asia – nærmere bestemt Taiwan. Av hans mesterverk kan nevnes A TIME TO LIVE AND A TIME TO DIE (85), DUST IN THE WIND (86), A CITY OF SADNESS (89), GOOD MEN, GOOD WOMEN (96) og GOODBYE SOUTH GOODBYE (96).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}