BIFF 2012

Den skaldede frisør

2012 • 1t 56m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
dansk/engelsk
Regi
Susanne Bier
Manus
Anders Thomas Jensen
Foto
Morten Søborg
Parykker, brystkreft og romantikk.

Ida er en middelaldrende frisør, som vel hjemme fra en siste brystkreftkontroll finner sin ektemann travelt opptatt med å mate sin unge, lidderlige regnskapsførerske med den danske nasjonalretten rød pølse. Ida står på tampen til å reise til Italia, hvor datteren Astrid skal gifte seg med sin Patrick, men tar det hele med stor fatning. Og når hun kræsjer inn i en fremmed manns bil på flyplassen, synes katastrofen å være komplett for den skallede frisøren. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe: Den fremmede viser seg å være Patricks enslige far, og når den utvidede familien omsider samles i Sorrento for å se de unge smis i hymens lenker, blomstrer romantikken også blant de godt voksne.

Etter den Oscar-belønnede I EN BEDRE VERDE, er Susanne Bier tilbake med en sjarmerende romantisk komedie. Med et skuespillerensemble bestående av blant annet Trine Dyrholm, Pierce Brosnan og Kim Bodnia er DEN SKALDEDE FRISØR en varm og humoristisk film som viser at romantikken ikke er forbeholdt ungdommen.

Regi

SUSANNE BIER er en oscarvinnende, dansk regissør utdannet ved Den Danske Filmskole. Hun har tidligere regissert spillefilmene BRØDRE (2004) og ELSKER DEG FOR EVIG (2002). I Hollywoodfilmen THINGS WE LOST IN THE FIRE (2007) fikk hun med stjerneskuspillere som Halle Berry. DEN SKALLEDE FRISØR (2012) er en dansk produksjon, men Pierce Brosnan spiller en ledende rolle.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}