BIFF 2011

Den triste trompets ballade

2010 • 1t 47m • Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Balada triste de trompeta
Regi
Álex de la Iglesia
Skjellsettende emosjonell berg-og-dal-bane dandert med grusom fysisk vold

Baskeren Alex de la Iglesia (1958) er en særegen filmskaper, som har sin bakgrunn blant annet fra tegneserieverden og er kjent for sin beksvarte humor. DEN TRISTE TROMPETS BALLADE er en symbolmettet elegi for en splittet nasjon. I denne extraordinaire filmen møter vi en trist klovn og en tilsynelatende munter klovn. Den triste er sønn av en klovn som ble tvunget til å kjempe i Den spanske borgerkrigen i 1937, hvor han drepte for fote en hel tropp av soldater. Han ble siden dømt til livstid og sønnen vokste følgelig opp uten far.

I 1973 blir sønnen ansatt i et sirkus som trist klovn – det eneste han kan være. Hans makker nedverdiger ham og stikker selvsagt av med den fineste damen, sirkusets akrobat. Historien om de to motpolene er et uttrykk for ideologiene som herjet og filleristet Spania under Francos langvarige styre.

Regi

Alex de la Iglesia er en helt særegen filmskaper fra Baskerland. Han har sin bakgrunn blant annet fra tegneserieverden før han ble filmskaper og er kjent for sin beksvarte humor. Han har regissert en rekke spillefilmer, bla. THE OXFORD MURDERS.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}