BIFF 2011

Det afghanske marerittet

2011 • 0t 52m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Det afghanske marerittet
Regi
Klaus Erik Okstad
En frustrert mann i et krigsherjet land

Det er 10 år siden USA gikk til krig mot Taliban i Afghanistan. Etter at regimet ble styrtet har NATO-allierte land som Norge involvert seg gjennom ISAF-styrkene (International Security Assistance Force). Målet for styrkene var å hjelpe afghanske myndigheter og det afghanske folk til å ta ansvar for egen sikkerhet og utvikling. Slik har det ikke gått.

I denne observerende dokumentaren av Klaus Erik Okstad får vi et unikt innblikk i hvordan forholdene er i den krigsherjede provinsen Faryab, nord i Afghanistan. Vi følger tett på regionssjef Rune Solberg i NATO-styrkene og hans arbeid med å få det lokale afghanske politiet og militæret til å ta ansvar for lokal utvikling og sikkerhet. Solberg prøver etter beste evne å gjøre jobben han er pålagt, men bekymringer og frustrasjoner preger ham stadig mer. Det er kun få år til NATO etter planen skal trekke seg ut, og DET AFGHANSKE MARERITTET viser oss situasjoner og krisemøter fra NATO-oppdraget i Afghanistan som aldri før har blitt vist. 

Regi

Klaus Erik Okstad har arbeidet som videojournalist og regissør i nærmere 20 år. Han har blant annet laget dokumentarfilmer i Afrika, Asia og Sør-Amerika. Et kjennetegn for mange av hans filmer er ”fluen på veggen”-stilen. Han gir publikum et eksklusivt innblikk i noe de ellers ikke ville kunne ha tatt del i.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}