BIFF 2012

Det er deg vi er glad i

2012 • 0t 47m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Det er deg vi er glad i
Regi
Torgeir Foss
Sterkt og personlig om en manns kamp tilbake til livet.

Det er en søndag ettermiddag i 2011, og TV2-reporter Torgeir Foss er i ferd med å beskjære kirsebærtreet hjemme i Stavanger. Plutselig endres alt. Foss faller ned på asfalten med hodet først, og blir lam fra livet og ned. Men der de fleste utelukkende ville ha sett hindringer, aner Foss muligheter: da han våkner fra koma, ute av stand til å snakke eller bevege seg, forstår han at dette er hans beste sjanse til å portrettere norsk helsevesen: med et blikk innenfra, fra pasientsengen.

DET ER DEG VI ER GLAD I er en sterk og personlig dokumentar, som på en og samme tid vender blikket mot det private og det offentlige. Foss’ kone og seks barn utgjør familien ved sykesengen som har fått hverdagen revet i stykker, og gjennom deres situasjon blir vi gitt et nyansert bilde av norsk helsevesen fra det eneste ståstedet som til syvende og sist betyr noe: pasientens og de pårørendes. Eller som Foss selv sier: «Vi journalister skal alltid (...) late som vi er et eller annet. Nå later jeg ikke som jeg er noe. Nå er jeg noe.»

Regi

TORGEIR FOSS har lenge jobbet som reporter I TV2, og har blant annet regissert dokumentarfilmer som den omstridte DYKKERE PÅ DYPT VANN (2007) og CAMPING I HELVETE (2008). Med produksjonen av DET ER DEG VI ER GLAD I har han fått hjelp fra sine kolleger, Steinar Figved og Bjarte Fossfjell.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}