BIFF 2021

Det er ikke over ennå

2021 • 1t 34m • Danmark

40 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Det er ikke slut endnu
Språk
dansk
Undertekster
norsk
Regi
Louise Detlefsen
Manus
Louise Detlefsen
Foto
Per Fredrik Skiöld
Produsent
Malene Flindt Pedersen
Kan hygge være rett medisin mot demens?

Det lille danske pleiehjemmet Dagmarsminde er unikt i sitt slag. Der de fleste omsorgsinstitusjoner behandler demens med medisiner, benytter de ansatte på Dagmarsminde seg av langt mer gammeldagse og ukonvensjonelle metoder. Inspirert av Florence Nightingale og sine egne dårlige erfaringer med helsevesenet, har grunnlegger May Bjerre Eiby utviklet et behandlingsopplegg basert på klemmer, samtaler, øyekontakt, kake og en liten snaps i ny og ne. Resultatet er en drastisk reduksjon i bruken av medisiner og et inkluderende fellesskap der beboerne blir sett og lyttet til som mennesker.

DET ER IKKE OVER ENNÅ er en gripende og tankevekkende dokumentar om medmenneskelighetens plass i det moderne helsevesenet. Det finnes ingen kur for demens, men de ansatte på Dagmarsminde viser oss at det både er mulig og effektfullt å sette mennesket i fokus når man behandler denne vanskelige sykdommen. Dette er en film som kan og bør skape debatt om hvordan vi som samfunn gir våre eldre en god, verdig og sosial avslutning på livet.

Visningene torsdag 21. og mandag 25. oktober er i samarbeid med En dag for verdighet, hvor det for 10. gang vises en ny film som skildrer erfaringer og dilemmaer for omsorgspersoner i kontakt med samfunnets sårbare og gamle. Les mer her.

Denne filmen kommer på VGTV.

Regi

Louise Detlefsen (Danmark) Filmer i utvalg: FAT FRONT (2019), QUEEN OF HEARTS (2018), FORSØGET (2014), LOVEBIRDS (2014), A DAMN YEAR (2012)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}