BIFF 2011

Det gode liv

2010 • 1t 23m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Det gode liv
Regi
Eva Mulvad
Kvinnelig Peter Pan og hennes mor

Danske Mette og datteren Anne Mette er konkurs og lever begge på Mettes relativt beskjedne pensjon i Lisboa. Det har ikke alltid vært slik. Mange år tidligere var de steinrike, og det er kun en barndomsfantasi om at hun ville arve en formue og for alltid leve i luksus som hindrer Anne Mette i å vokse opp og tjene sine egne penger. Regissør Eva Mulvad har fulgt de to kvinnene i noen måneder og skildrer deres oppturer og nedturer, inkludert høylytte krangler og sykehusbesøk.

DET GODE LIV er en dokumentar om hvordan hovmodet står for fall når mennesker som er så vant til luksus at de knapt noensinne har løftet en finger blir konfrontert med hverdagen. Anne Mette mener sannsynligvis ikke vondt, hun har bare aldri lært seg annet. Dagen lang mimrer hun om barndomssomre i Paris og sosietetsmiddager, mens moren forsøker å minne henne på at hun ikke har anledning til å leve i fortiden lenger.

Regi

Eva Mulvad er en dansk regissør. Hun har tidligere regissert dokumentarene VORES LYKKES FJENDER (2006), som vant Silver Wolf-prisen ved IDFA og Grand Jury Prize i Sundance, og KOLONIEN (2006). Hun har også skrevet og regissert for tv-seriene "Homo Sapiens" (2000) og "Når vi skilles" (2003). DET GODE LIV ble nominert til den danske Robert-prisen for beste dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}