Med på reisen følger Louise, en tidligere frøken Sverige som forts..." /> Med på reisen følger Louise, en tidligere frøken Sverige som forts..."/> Med på reisen følger Louise, en tidligere frøken Sverige som forts...">
BIFF 2001

Det nye landet

2000 • 1t 48m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
DET NYA LANDET
Språk
Svensk
Regi
Geir Hansteen Jörgensen
Manus
Peter Birro og Lukas Moodysson
Foto
Marek Wieser
Produsent
Christer Nilson

- Sverige er fantastisk! - Sverige er bare dritt! Somaliske Ali (15) og iranske Massoud (40) blir ikke enige. Men etter å ha sett hvordan medlosjerende brutalt blir sendt hjem, bestemmer de seg for å rømme fra asylmottaket i Skåne. Med seg på sin ville og risikable reise gjennom sommerlandskapet får de følge av Louise. En gang var hun Miss Sverige. Det er noen år siden. Trioen får uventet hjelp av rasistiske raggere, en opprørsk millonærsønn og ikke minst hverandre. Ingenting er helt som det virker og Sverige er et eksotisk og fremmed land. DET NYE LANDET er filmversjonen av TV-serien med samme navn. Vi får et ustyrtelig morsomt og dypt alvorlig bilde av Sverige slik det kan fortone seg gjennom et tivolispeil: burleskt og forvrengt, men like fullt et slags speilbilde. Filmen vant Nordisk Filmpris i Haugesund, både for Beste film og Beste manus.

Med på reisen følger Louise, en tidligere frøken Sverige som fortsatt prøver å leve på seieren fra 15-20 år tilbake. På veien gjennom landsbygd, skjærgård og storby møter trioen millionærsønnen som skammer seg over bakgrunnen sin, smårasistiske bygderånere, et tilsynelatende trivelig eldre ektepar med snuskete hensikter og kvinnen som ofrer alt for å redde flyktninger - til og med sine nærmeste.

Ali og Massoud ser med forundrede øyne på Sverige - et eksotisk og fremmed land hvor ingenting er som det skal være...

"Det Nye Landet" fikk prisen for Beste Nordiske Film og Beste Manus ved åpningen av filmfestivalen i Haugesund 2001.

Geir Hansteen Jörgensen (regissør) ble født i 1968 og vokste opp med kunsnerforeldre og et super 8-kamera på bygda i Sverige. I tillegg til å ha regissert over 40 kortfilmer har han også jobbet som designer, lydprodusent og kamera-assistent på en rekke filmproduksjoner. Han studerte film ved Stockholm Film School and the Dramatic Institute. "Det Nye Landet" er hans første spillefilm.

Filmografi:
1994 Räveld
1995 Sökare I Vinden
1996 Nöd Ut
1997 La Città Dolente
1997 Närkontakt
1999 Sjätte Dagen (TV-series, co-dir.)
2000 Det Nye Landet

Regi

Geir Hansteen Jörgensen (1968) vokste opp på landsbygden i Sverige med sine kunstnerforeldre og sitt Super 8-kamera. Han har bak seg mer enn 40 kortfilmer og har ellers arbeidet som designer, lyd og annet på mange produksjoner. Han studerte film ved Stockholm Filmskole og ved Dramatiske Institutet. Han er ellers allsidig innen andre kunstformer og har også hatt sin tid til sjøs. DET NYE LANDET er hans debutspillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}