DET RØDE EPLET lar oss komme tett på en samfunnsgruppe som v..." /> DET RØDE EPLET lar oss komme tett på en samfunnsgruppe som v..."/> DET RØDE EPLET lar oss komme tett på en samfunnsgruppe som v...">
BIFF 2013

Det røde eplet

2013 • 1t • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Det røde eplet
Språk
Norsk
Undertekster
ingen
Regi
Fredrik Nielsen, Vanja Larsen
Foto
Fredrik Nielsen
Produsent
Vanja Larsen, Espen Thorstenson
En arbeidsplass utenom det vanlige

Gatemagasinet «=Fredrikstad» er en uvanlig arbeidsplass hvor du aldri kan være sikker på å få møte din kollega igjen neste dag. Denne dokumentarfilmen gir et ærlig og medmenneskelig innblikk i livene til sju rusmisbrukere, og miljøet rundt gatemagasinet de arbeider med. Vi følger hovedpersonene gjennom hverdagslivets knalltøffe utfordringer og kjærkomne oppturer, og deltakerne deler raust av sin selvinnsikt og livsvisdom. Kamera kommer tett på situasjoner som til tider er smertefulle, men høyst nødvendig å overvære. Hovedpersonene både overrasker og utfordrer våre forutintatte holdninger, og vi oppdager at til tross for at de sju har rusen til felles, har de svært ulike livshistorier.

DET RØDE EPLET lar oss komme tett på en samfunnsgruppe som vi vanligvis kun observerer på avstand. Filmskaperne lar hovedpersonene fortelle sine egne historier på sine egne premisser, og der vi ofte bare ser et samfunnsproblem, får vi her en unik mulighet til å bli kjent med menneskene bak statistikken.

Regi

FREDRIK NIELSEN (1991) er regissør og manusforfatter i Modern Angle Film. Til tross for sin unge alder har han allerede rukket å regissere en rekke kortfilmer og langfilmen BRENTE POPCORN (2010)

VANJA LARSEN (1975) er produsent og regissør i Modern Angle Film. Hun har jobbet som produksjonsleder på BRENTE POPCORN (2010) og en rekke andre norske kortfilmproduksjoner.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}