BIFF 2009

Det stilleste vann

2008 • 1t 30m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Un Lac
Regi
Philippe Grandrieux
DET STILLESTE VANN er en intens og utilgjengelig feiring av den rene filmkunsten

Dette er filmen for deg som er mettet på ordinær filmfortelling og som søker filmkunstneriske utfordringer og opplevelser du sannsynligvis aldri har møtt før. Sammenlignet med DE DØDE FISKENE og SVANESJØEN opplever vi i DET STILLESTE VANN ren filmkunst fremmanet via lyd og bilde, hvor handlingen er nærmest neglisjerbar. Den epileptiske Alexei er forelsket i sin søster Hege. De bor med sin blinde mor og yngre bror i en skog nær en innsjø. Alexei tilbringer dagene i skogen hvor han hugger trær. En dag ankommer den fremmede Jürgen innsjøen for å hjelpe til med fellingen. Hege og Jürgen blir mer enn venner etter at Jürgen har reddet Alexei i skogen..

Philippe Grandrieuxs film SOMBRE fra 1998 vakte behørig oppsikt for sitt grelle, voldelige og klaustrofobiske innhold. DET STILLESTE VANN er noe helt annet – et stemingsbilde fra en av Europas udefinerte utposter, et ingemannsland i nord, med høye fjell og dype skoger, hvor vinteren er nært forestående - eller allerede er her - og menneskene preges av åndelig isolasjon. Unntatt når Alexei og Hege finner hverandres hender og hud. Og deretter når Jürgen overtar Alexeis plass hos Hege.

Regi

Philippe Grandrieux er utdannet ved INSAS filmskole i Brüssel og studerte samfunnsvitenskap i Paris før han begynte å lage en rekke dokumentarfilmer, videoinstallasjoner og TV-programmer. Han har blant annet bak seg en rekke timelange programmer som fikk navnet ”Live” hos kanalen Arte TV. Han har laget tre spillefilmer: SOMBRE (1998), LA VIE NOUVELLE (2002) og DET STILLESTE VANN (2008).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}