BIFF 2007

Det ukjente

2006 • 2t 01m • Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La Sconosciuta
Språk
Italiensk
Regi
Giuseppe Tornatore
Manus
Giuseppe Tornatore og Massimo De Rita
Foto
Fabio Zamarion
Produsent
Laura Fattori
En mørk thriller om vold, prostitusjon og jævelskap fra regissøren av CINEMA PARADISO

Dersom du forventer deg en ny CINEMA PARADISO fra den italienske mesterregissøren Giuseppe Tornatore, bør du forberede på å bli overrasket. Og utfordret. Med den mørke thrilleren DET UKJENTE dykker Tornatore ned i en verden av vold, prostitusjon og ufordekt jævelskap, og resultatet er omtrent like frastøtende som det er besnærende. Historien kretser rundt den ukjente kvinnen Irena, hvis voldsomme fortid kastes støtvis mot lerretet i uhyggelige tilbakeblikkssekvenser, alt mens hun forsøker å bygge opp et tilsynelatende normalt liv. Tilsynelatende. For Irina har en agenda, og langsomt kommer den til skue ettersom Tornatores knyttede hånd åpner seg og hennes egentlige mål åpenbarer seg. Samtidig som hun må beskytte seg mot fortidens farer, i det de har startet arbeidet med å sirkle henne inn på nytt.

DET UKJENTE er noe så sjelden som en vellaget og geunint spennende europeisk thriller. Fullt på høyde med det beste fra USA og med Tornatores umiskjennelige signatur.

Regi

Giuseppe Tornatore debuterte med MAFIAPROFESSOREN i 1986. Men det var hans andre film – CINEMA PARADISO (1988) – som skulle bli det internasjonale gjennombruddet, en utilslørt hyllest til filmen som kunstart som blant annet vant Oscar for beste utenlandske film. Siden den gang har han laget blant annet ALLE HAR DET BRA (1990), EN REN FORMALITET(1994), STJERNENES MANN (1995), LEGENDEN OM PIANISTEN PÅ HAVET (1998) og MALENA (2000). DET UKJENTE er Tornatores første spillefilm på syv år.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}