BIFF 2010

Det usynlige øyet

2010 • 1t 37m • Argentina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La mirada invisible
Regi
Diego Lerman
Lillesøster ser deg

Buenos Aires, 1982: Militærdiktaturet i Argentina utfordres stadig mer åpenlyst, og det blir stadig vanskeligere for makthaverne å kontrollere folket. Samtidig har Marita nettopp blitt ansatt som inspektør ved Argentinas ypperste eliteskole som skal trene morgendagens ledere. Hun har akkurat fylt 23 og ønsker for alt i verden å gjøre alle de riktige valgene. Rektorens høyre hånd Hr. Biasutto øyner øyeblikkelig en uslipt diamant i Marita, og lærer henne opp til å bli skolen og samfunnets overvåkende øye på de unge elevene. I jakt på umoralsk oppførsel må hun stadig ty til nye metoder. Samtidig som hun spionerer på guttene på toalettet oppdager hun en skjult side ved seg selv hun gjerne vil holde for seg selv.

DET USYNLIGE ØYET er basert på en bok av Martin Kohan og viser en annen side av det argentinske militærdiktaturet på 1980-tallet. Med en nedstrippet stil viser regissør Diego Lerman hvordan militærdiktaturet påvirket alle deler av samfunnet, og hvordan undertrykkingen både tar en moralsk, mental og seksuell karakter.

Regi

Diego Lerman er født 24. mars 1976 – samme dag som militærjuntaen kuppet makten i Argentina. Han har filmstudier fra både Argentina og Cuba bak seg, og har laget flere kritikerroste kortfilmer. Lerman spillefilmdebuterte med HELT PLUTSELIG i 2002. Siden den gang har han laget spillefilmen MIENTRAS TANTO i 2006, samt en dokumentar om helsearbeidere i Argentina. DET USYNLIGE ØYET hadde premiere under Quinzine de Realisateurs i Cannes i år.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}