BIFF 2011

Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame

2010 • 1t 59m • Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Di Renjie
Regi
Hark Tsui
Overnaturlige intriger i det imperiale Kina

Året er 689, stedet er Kina, og keiser Tang Gaozhong er død. Keiserinne Wu Zetian har regjert ved sin manns side i sju år, og er nå i ferd med å bli kronet som historiens første kvinnelige statsoverhode. Dette faller i dårlig jord hos en rekke innflytelsesrike krigsherrer og adelsmenn, og sammen konspirerer de for å fjerne keiserinnen fra tronen. Når en rekke mystiske dødsfall rammer hovedstaden i dagene før kroningsseremonien, sender Wu Zetian bud på den beryktede detektiven Di Renjie – en mann hun selv åtte år tidligere forviste til straffearbeid.

Disse intrigene danner bakteppet for den spektakulære DETECTIVE DEE AND THE MYSTERY OF THE PHANTOM FLAME. Ved siden av dens imponerende effekter og vakre design, er filmens store styrke at den makter å kombinere elementer fra fantasy og melodrama med action og et spennende mysterieplott. DETECTIVE DEE er en sjelden godbit for alle tilhengere av asiatisk action og gode og humørfylte eventyrfilmer.

Regi

Hark Tsui ble født i Vietnam, men immigrerte med sin familie på atten, til Hong Kong. Etter å ha studert film ved Universitet i Texas, reiste han til New York hvor han så smått begynte sitt arbeid med film og dokumentar. Han returnerte så til Hong Kong hvor han, etter å ha jobbet en tid med fjernsyn, kunne lansere sin regidebut DIE BIAN (1979). Filmen fikk mye oppmerksomhet og ble antatt å markere starten på en ny bølge/new wave innen kinesisk film. I 2010 lanserte han sitt nyeste verk, spillefilmen DI RENJIE.

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}