BIFF 2011

Detroit Wild City

2011 • 1t 20m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Detroit, ville sauvage
Regi
Florent Tillon
Og gresset gror på parkeringsplassene

”Hvor de pleide å lage stål. Hvor de pleide å lage biler. Hvor de pleide å lage vaskemaskiner. Hvor de pleide å lage sykler. Nå er fabrikkportene stengt og gresset gror på parkeringsplassene. Og nabolagene rundt er fraflyttet. Og folk har mistet jobbene sine. Og folk har mistet hjemmene sine. De har mistet helseforsikringene sine, pensjonene sine eller i det minste en stor del av dem. Og gresset gror på parkeringsplassene.” Slik åpner filmen, med en tale fra en amerikansk politiker.

DETROIT WILD CITY er historien om en tom by full av drømmer. I dette fascinerende portrettet møter vi blant annet en lokal filosof, en urban utforsker og en gruppe mennesker som entusiastisk driver økologisk gårdsbruk i ruinene av en forlatt bygning. Med sine langsomme scener, sitt gjennomarbeidede filmatiske uttrykk og sine unike intervjuobjekter klarer Tillon å skildre en by i forfall på en måte som gir inntrykk av at den en gang kanskje vil blomstre igjen.

Regi

Florent Tillon ble født I New Caledonia, sør i Stillehavet. Som selvlært filmskaper lever og virker han I Paris. I 2007 begynte hans karriere med filmen L’OBSERVATOIRE, der han observerer en bedrifts bygning fra dets egne vinduer, som en spion. Siden laget han en dokumentar om en kaninfamilie fanget i trafikken i det urbane Paris. I 2011 lanserte han dokumentaren DETROIT, VILLE SAUVAGE om byens oppreisning og fall.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}