BIFF 2017

Devil's Freedom

2017 • 1t 14m • Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La Libertad del Diablo
Språk
spansk
Undertekster
engelsk
Regi
Everardo González
Manus
Everardo González, Diego Enrique Osorno
Foto
Maria Secco
Produsent
Inna Payán, Roberto Garza
Ofre og overgripere bak samme maske

Takket være hensynsløse narkokarteller og en spektakulært mislykket krig mot narkotika gjennomsyres det meksikanske samfunnet av en brutal vold som i prinsippet kan ramme hvem som helst av landets 120 millioner innbyggere. Og slik mennesker ofte gjør når ting blir rutine, har meksikanerne langt på vei akseptert volden som en del av hverdagen. Everardo González er langt fra den første som lager film om dette samfunnets kollaps i slow motion, men hans nye dokumentar har uten tvil den mest originale innfallsvinkelen til denne tematikken til nå.

DEVIL’S FREEDOM introduserer oss nemlig for både mennesker som har utøvd vold og mennesker som har blitt rammet av den, og ved å ikle samtlige av intervjuobjektene de samme hudfargede maskene, visker Gonzalez ut skillet mellom ofre og overgripere. De medisinske støttemaskene eliminerer langt på vei også ansiktsuttrykk, og resultatet er en naken og underlig innsiktsfull skildring av selve voldens vesen. Dette er nyskapende dokumentarfilm av beste merke.

Regi

Everardo González (Mexico, 1971) Filmer i utvalg: EL PASO (2016), DROUGHT (2011), EL CIELO ABIERTO (2011), OLD THIEVES: THE LEGEND OF ARTEGIO (2007), JALISCO ES MÉXICO (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}