BIFF 2015

Dheepan

2015 • 1t 49m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dheepan
Språk
engelsk/fransk/tamil
Undertekster
engelsk
Regi
Jacques Audiard
Manus
Jacques Audiard, Noe Debre, Thomas Bidegain
Foto
Éponine Momenceau
Produsent
Pascal Caucheteux
Årets Gullpalmevinner i Cannes

Utstyrt med en død manns pass ankommer et medlem av den srilankiske geriljagruppen Tamiltigrene Frankrike sammen med en kvinne og en jente han knapt kjenner. For å få oppholdstillatelse utgir de tre seg for å være en familie, og for å overbevise immigrasjonsmyndighetene må de opprettholde løgnen også etter at de har blitt installert i en sosialbolig i en av Paris’ fattige forsteder. Her må de finne sin plass i et sosialt hierarki hvor spillereglene dikteres av kriminelle gjenger, og vår protagonist innser gradvis at hans nye omgivelser ikke er særlig mer rettferdige eller siviliserte enn de han flyktet fra.

DHEEPAN er Jacques Audiards oppfølger til de kritikerroste dramaene PROFETEN og RUST OG BEIN, og ble belønnet med Gullpalmen under årets filmfestival i Cannes. Det er lett å forstå juryens begeistring, for kombinasjonen av Audiards intense, skittenrealistiske regi og den tidligere tamiltigeren Antonythasan Jesuthasans imponerende innsats i hovedrollen, gjør dette til en unikt original og medrivende film om å komme til Europa som flyktning. DHEEPAN er en av årets sterkeste filmer.

Regi

Jacques Audiard (Frankrike, 1952) Filmer i utvalg: RUST OG BEIN (2012), A PROPHET (2009), THE BEAT THAT MY HEART SKIPPED (2005), READ MY LIPS (2001)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}