BIFF 2014

Die Mitte

2004 • 1t 25m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Die Mitte
Språk
tysk, polsk, litausk, slovakisk, ukrainsk, engelsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Stanislaw Mucha
Manus
Stanislaw Mucha
Foto
Susanne Schüle
Produsent
Dieter Reifarth
Europa i sentrum

Hele tolv forskjellige europeiske byer hevder å være Europas geografiske midtpunkt. Det eneste de kan enes om er at punktet befinner seg et eller annet sted mellom Nordkapp, Hellas' sørligste utstikker, den portugisiske kysten og et noe vanskelig definerbart punkt i Russland. For å finne ut hvilken by verdensdelens sentrum faktisk er, legger filmskaper Stanislaw Mucha og hans team ut på en reise gjennom Europa. Turen viser seg imidlertid raskt å bli mer antropologisk enn geografisk. Mucha støter på mennesker fra en rekke nasjoner som alle har svaret på hvorfor Europas sentrum befinner seg i akkurat deres hjemby. Resonnementene deres er like kuriøse som de er underholdende.

DIE MITTE kan beskrives som en roadmovie gjennom kjente og ukjente deler av det moderne - og ikke fullt så moderne - Europa. Med særlig fokus på eksentriske individer og lojale patrioter, er det vanskelig å ikke la seg sjarmere av denne omstendelige rundreisen gjennom vår sammensatte verdensdel.

Regi

Stanislaw Mucha (Polen, 1970) Filmer i utvalg: REALITY SHOCK (2005), ABSOLUT WARHOLA (2001), MIT BUBI HEIM INS REICH (2000)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}