BIFF 2021

Dirty Tricks

2021 • 1t 40m • Israel

49 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Språk
engelsk/hebraisk/norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Daniel Sivan
Manus
Daniel Sivan
Foto
Avner Shahaf
Produsent
Daniel Sivan
Den beste filmen du noensinne har sett om bridgefusk

Mange assosierer kortspillet bridge med mordmysterier i britiske herregårder, andre med velstående jetsettere og fasjonable kasinoer. Få vet at det i dag finnes 200 millioner bridgespillere i verden, og at spillet er en internasjonal konkurranseidrett. Denne underholdende dokumentaren forteller historien om den største bridgeskandalen gjennom tidene, og i sentrum for det hele står norske Boye Brogeland fra Moi i Rogaland.

Filmens hovedperson er israelske Lotan Fisher, et naturtalent som ble oppdaget som elleveåring, og som har blitt beskrevet som bridgesportens svar på Michael Jordan. Sammen med partneren Ron Schwartz vant Fisher alt som kunne vinnes – helt til Brogeland anklaget ham for juks. Denne dokumentaren forteller den fascinerende historien om Fishers forsøk på å renvaske seg og Brogelands jakt på ugjendrivelig bevis. DIRTY TRICKS er en film full av interessante personligheter, fengslende miljøskildringer og medrivende regigrep som har fått kritikere til å trekke paralleller til OCEAN’S ELEVEN og HBOs «McMillions».

Regi

Daniel Sivan (Israel) Filmer i utvalg: OSLO-AVTALEN BAK DØRENE (2018), THE PATRIOT (2017), POISONED (2011), THE LIFE AND DEATH OF GOTEL BOTEL (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}