BIFF 2010

Disco & Atomic War

2009 • 1t 18m • Estland / Finland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Disko ja tuumasoda
Regi
Jaak Kilmi
Var det disco som tok knekken på Sovjetunionen?

Denne finsk-estiske dokumentaren er et skråblikk på Sovjet, kald krig, massemedier og tv-serien "Dallas" – en hardslående dokumentar som tør å stille spørsmålet om det var disco som tok knekken på Sovjetunionen.

Under den kalde krigen var det i Estland mulig å ta inn TV-signaler fra Finland. CIA og vestlig massemedia hadde vært tidlig ute med å sette opp en gigantisk TV-mast – langt større enn hva som strengt tatt var påkrevd for lille Finland – med ett mål for øyet: Å sende TV-signaler inn bak jernteppet. Det de ikke var klar over, var at det folk var mest interessert i var disco og "Dallas". Gjennom TV-signalene fra Finland fikk estere informasjon fra vesten som de spredte videre inn i Sovjet. En desperat kamp om påvirkning av det estiske folket utspilte seg mellom ledelsen i Moskva og det statlige finske TV-selskapet som på sin side fikk god hjelp av CIA.

DISCO AND ATOMIC WAR er en humoristisk dokumentar om massemedia og massepåvirkning som gir et innblikk i hvordan Sovjetunionens siste dager fortonet seg for lille Estland.

Regi

Estiske Jaak Kilmi er født i 1973 og utdannet fra Universitetet i Tallinn. Han har tidligere laget flere kortfilmer, reklamefilmer og dokumentarer som har høstet mye ros. Kilmi har dessuten jobbet som litteratur- og filmkritiker.      

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}