BIFF 2009

Djevelens trekkspill

2009 • 2t 04m • Colombia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Los viajes del viento
Språk
Spansk
Regi
Ciro Guerra
Manus
Ciro Guerra
Foto
Paulo Andres Pere
En spellemann vandrer Colombia på tvers for å levere tilbake "djevelens trekkspill"
En reise med vinden og musikken gjennom Colombia. Gjennom hele sitt liv har Ignacio Carillo reist fra landsby til landsby for å underholde som spillemann med trekkspillet sitt. Rykter vil ha det til at instrumentet er forhekset og en gang har tilhørt djevelen. Når Ignacios kone dør bestemmer han seg for å gjøre en siste reise og levere trekkspillet tilbake til sin gamle læremester slik at han aldri mer kan spille.

Ignacio Carillo reiste hele sitt liv fra landsby til landsby for å underholde som ”juglar” med trekkspillet sitt. Ryktet var at instrumentet hans var forhekset - det hadde en gang tilhørt djevelen. Når Ignacios kone plutselig dør, bestemmer han seg for å gjøre en siste reise og levere instrumentet tilbake til sin gamle læremester slik at han aldri mer kan spille. På veien treffer han Fermín, en tenåring som drømmer om å bli ”juglar” slik som Ignacio. Sammen tar de fatt på den lange reisen, til tross for at Ignacio ikke unner unggutten en ensom skjebne lik hans egen. En reise med mange eventyr og spennende møter følger. Med utsøkt fotografi og vakker vallenatomusikk kombinerer DJEVELENS TREKKSPILL det magiske og det realistiske i god colombiansk ånd. Handlingen foregår nord i karibiske Colombia, i den magiske realismens vugge. Filmen handler om Colombia, om colombiansk musikk og tradisjon og er et fascinerende møte med et vakkert land, med kulturelt og geografisk mangfold.

Regi

Ciro Guerra ble født i Río de Orot i 1981. Da han begynte å skrive, produsere og regissere sin første spillefilm som tyveåring hadde han alt laget en rekke kortfilmer. Debuten THE WANDERING SHADOWS (2004) har blitt vist på over femti festivaler, og har vunnet mange priser, blant annet ved de prestisjefylte festivalene i Havanna, Mar del Plata og San Sebastián. DJEVELENS TREKKSPILL er fersk, men har allerede rukket å stikke av med en pris i Cannes.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}