2000 • 1t 37m • Sveits

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Do it
Regi
S. Gisiger / M. Zwingli

DO IT er ikke bare en beretning om den tidligere terroristen Daniele von Arbs nokså tragiske fortid, den er et dokument over det halve århundre vi nettopp har lagt bak oss. Kort oppsummert speiler historien om Daniele og hans venner, som ble født på tidlig 50-tall, følgende: 60-tallet dannet grunnlaget for oppblomstringen av sub-kulturer blant ungdom, 70-tallet ble kjennetegnet ved militant kamp mot systemet og ren terrorisme i mange storbyer. Så kom bakrusen og No Future-holdningene, som siden gikk over til alternativ livsførsel og den esoteriske New Age-bølgen på 80-tallet. 90-tallet er ti-året for demobilisering av ideologiene og holdningen som nå er i skuddet, og fremdeles er der, at ”alt går”. Vi sliter ennå med dette – privatisering av verden og økonomisk terror – også kalt globalisering og frie markedskrefter. Vi aner fremveksten av noe nytt, kall det gjerne Attac-bevegelsen, men hvor omfattende og dyptpløyende slike motreaksjoner vil bli, er ingen gitt å svare.

Og da er vi tilbake til utgangspunktet – beretningen om unge ideologiske Daniele, med sine utopier, lengsler og fiendebilder, som vil gå til felts mot undertrykkelse og urettferdighet. Den gang gikk det fryktelig galt for ham, noe han i dag kommenterer med stadige latteranfall, der han sitter og er blitt til spåmann – i kaffegrut.

Regi

Sabine Gisiger (1959) er født i Zürich og har doktorgrad i historie. Siden 1988 har hun arbeidet med journalisme og filmproduksjon. I 1994 ble hun free-lance, med TV og dokumentarfilmer som spesialfelt. Hun underviser i sosial- og vitenskapshistorie på Zürich-universitetet. Sabine har bak seg en rekke filmer siden 1990 og har tidligere arbeidet med Marcel Zwingli på filmen MOTOR NASH fra 1995.

Marcel Zwingli (1954) er også fra Zürich. Han studerte medievitenskap, germansk og politikk ved Zürich-universitetet på 80-tallet. Siden ble han journalist innen feltet kultur og medier og underviste innen medievitenskap ved universitetet. I tillegg til DO IT og MOTOR NASH med Sabine Gisiger, har han også laget FILM IST UNSER LEBEN. DIE FILMSTUDENTEN VON TBLISI; GEORGIEN (1995)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}