BIFF 2011

Døden i Camp Delta

2011 • 0t 53m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Døden i Camp Delta
Regi
Erling Borgen
Når lov og menneskerettigheter ikke lenger gjelder

Fra 2001 ble marinebasen Guantanamo på Cuba benyttet som leir for fanger som amerikanske myndigheter mente var terrorister. De fleste ble fengslet uten tiltale. Fangene ble plassert i bur og utsatt for grov tortur og nedverdigelser. En av dem var Yassir Al-Zahrani. Han døde i cellen sin 9.juni 2006, 22 år gammel. I denne dokumentarfilmen av den prisbelønte dokumentarfilmskaperen Erling Borgen får vi historien om Yassir og hvordan han endte sitt liv i Camp Delta.

Amerikanske myndigheter hevdet at Yassir og to andre medfanger hengte seg selv. Kroppen til Yassir viste imidlertid tydelige spor etter tortur. Vi møter en sorgtung far som kjemper sin sønns sak. Gjennom intervjuer med faren, løslatte medfanger, advokater, menneskerettighetsforkjempere, samt rettsmedisinere får vi gradvis vite mer. Døden i Camp Delta er en omfattende og oppsiktsvekkende film som setter menneskerettigheter og menneskeverd på agendaen.

Regi

Erling Borgen er filmskaper, journalist, forfatter og samfunnsdebattant. I løpet av sin karriere har han laget over 80 dokumentarfilmer om menneskerettigheter, kunst og kultur og mottatt en rekke nasjonale og internasjonale mediapriser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}