BIFF 2021

Døden i Venedig

1971 • 2t 10m • USA / Italia / Frankrike

43 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Morte a Venezia
Språk
engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Luchino Visconti
Manus
Luchino Visconti, Nicola Badalucco
Foto
Pasquale De Santis
Produsent
Luchino Visconti
Se Luchino Viscontis klassiske Thomas Mann-adaptasjon i en splitter ny 4K-restaurering

Når den sykelige komponisten Gustav von Aschenbach reiser til Venezia på et rekonvalesensopphold, lar han seg umiddelbart fascinere av unge Tadzio. Den 14 år gamle gutten bor på samme hotell som ham, og fremstår for von Aschenbach som en levende gresk statue. Mens en koleraepidemi fester grepet om Venezia, blir komponisten stadig mer besatt av gutten, og tilbringer dagene med å forfølge ham gjennom byens gater og kanaler, på fåfengt jakt etter sin egen ungdom.

På grunn av epidemitematikken, var DØDEN I VENEDIG en av filmene som fikk fornyet aktualitet da covid-19 spredte seg gjennom verden i fjor. Under årets festival vises den i forbindelse med dokumentaren THE MOST BEAUTIFUL BOY IN THE WORLD, som forteller om hvordan rollen som Tadzio har preget livet til skuespilleren Björn Andrésen. Luchino Viscontis klassiske adaptasjon av Thomas Manns novelle står imidlertid fjellstøtt på egne bein, og denne nyrestaurerte 4K-versjonen vil glede både gamle entusiaster og de som ser filmen for første gang.

Regi

Luchino Visconti (Italia) Filmer i utvalg: USKYLD (1976), KONTRAPUNKT (1974), ROCCO OG HANS BRØDRE (1960), HVITE NETTER (1957), LIDENSKAP (1954)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}