BIFF 2018

Dogman

2018 • 1t 42m • Italia / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dogman
Språk
italiensk
Undertekster
engelsk
Regi
Matteo Garrone
Manus
Ugo Chiti, Massimo Gaudioso, Matteo Garrone
Foto
Nicolai Brüel
Produsent
Paolo Del Brocco, Matteo Garrone, Jean Labadie, Alessio Lazzareschi, Jeremy Thomas
Noen hundedager er verre enn andre

Langs en forblåst strand i en en gudsforlatt kystby et sted i det sørlige Italia driver den fraskilte ettbarnsfaren Marcello en hundesalong, og for å spe på de beskjedne inntektene selger han kokain på si. Marcello er en beskjeden mann som elsker hunder og datteren, og trives best for seg selv. Men når hans beste kunde – den rabiate muskelbunten Simone – overbeviser ham om å assistere ham under et innbrudd, blir han dratt inn i en kriminell underverden hvor dyr- og menneskeliv er forsvinnende lite verdt.

Etter den feberdrømmende fantasyfabelen TALE OF TALES er Matteo Garrone tilbake i det samme terrenget som vi kjenner fra hans moderne gangstermesterverk GOMORRAH: Et slitent og lovløst Italia hvor mafiaens tentakler er overalt, og hvor rå makt er det eneste språket folk virkelig forstår. DOGMAN er en langt morsommere og mer stilisert affære enn Garrones internasjonale gjennombrudd, men den er også en brutal og intenst spennende kriminalfilm – for ikke å si en karakterstudie av klassisk italiensk format.

Regi

Matteo Garrone (Italia, 1968) Filmer i utvalg: TALE OF TALES (BIFF 2015), REALITY (2012), GOMORRA (2008), PRIMO AMORE (2004), THE EMBALMER (BIFF 2002)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}