BIFF 2009

Dogtooth

2009 • 1t 38m • Hellas

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kynodontas
Språk
Gresk
Regi
Giorgos Lanthimos
Manus
Efthymis Filippou, Giorgos Lanthimos
Foto
Thimios Bakatatakis
Produsent
Yorgos Tsourgiannis, Giorgos Tsourianis
Har De sluttet å stenge deres barn inne i kjelleren?

DOGTOOTH er historien om et eksperiment, hvis oppskrift er som følger: Overbevis barna dine om at det er livsfarlig å bevege seg utenfor det høye gjerdet som omgir huset. Unngå all kontakt med omverdenen. Bruk fantasien og se for deg hvilken fullkommen liten verden du kan skape for familien din – uten menneskehetens ondskap, sorger og ulykke. En far, mor og deres tre barn bor i et stort hus i en øde utkant av en by. Barna har aldri vært utenfor gjerdet – de blir undervist, underholdt og trent alt etter hva foreldrene anser som hensiktsmessig, fullstendig uten påvirkning utenfra.

 

Den eneste personen utenfra som får besøke huset er Christina, som på farens oppfordring besøker huset for å tilfredsstille sønnens begjær. Hele familien liker henne, og spesielt den eldste datteren. En dag gir Christina henne en hårbøyle med selvlysende steiner på – men ber samtidig om noe i retur. I likhet med foreldrene i filmen skaper regissør Giorgos Lanthimos et helt eget univers og åpner opp for et uendelig antall tankeeksperimenter, som på en gang er både sjokkerende og fascinerende.

Regi

Giorgos Lanthimos er en gresk regissør som i tillegg til SLIKK MEG! har regissert komedien MY BEST FRIEND (2001) og dramaet KINETTA (2005).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}