BIFF 2003

Doing it!

2002 • 0t 52m • Sør-Afrika

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Doing it!
Regi
Kali van der Merwe

Her møter vi Antoinette, Linda, Zandi og Shameena, som er fire unge sør-afrikanske kvinner, med svært forskjellig bakgrunn og oppvekst. Gjennom intime og ærlige intervjuer forteller de om sine både traumatiske og ekstatiske opplevelser knyttet til seksuell modning, misbruk, selvtillit, feminitet, svik og religion. Tabuområder som, misbruk, barneonani og det å være HIV-positiv blir tatt opp med pågangsmot og oppriktighet, og man kan til tider føle at man går over streken som seer. Historiene fortelles befriet for pekefingre og fordommer, disse kvinnene tør møte sine mørke sider og hylle gleden ved sex.

Hovedpersonene gjør også selv intervjuer i filmen. Tenåringer på gaten i Cape Town blir spurt om deres syn på sex, og på denne måten danner filmen et aktuelt bilde av dagens sør-afrikanske ungdommer.

Filmen er en av tre i vår serie om unge kvinner som forteller sine historier om det å vokse opp og de følelser av angst og frustrasjoner, men også pur glede og søt kløe, som følger med det å oppdage sin egen seksuelle oppvåkning.

Regi

Kali van der Merwe utdannet seg i Fine arts på Universitet i Cape Town, før hun flyttet til Berlin å begynte å jobbe med eksperimentell- og kunstfilm.
I 1996 var hun med å starte Other-Wise Media with Youth, en organisasjon som skal produsere undervisningsmedia og ha mediaundervisning for vanskeligstilt ungdom. Hun har vunnet flere priser med sine tidligere dokumentarer; IDUMA ELINGOPLYO (1997), om gatebarn i Cape Town, BOTTOM LINE (2000), om multinasjonale selskaper som profitterer på salg av AIDS-medisiner.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}