BIFF 2015

Dokumentarist

2012 • 1t 22m • Latvia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Documentarian
Språk
latvisk/russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Inese Klava, Ivars Zviedris
Manus
Inga Abele, Inese Klava, Ivars Zviedris
Foto
Ivars Zviedris
Produsent
Aija Berzina, Ivars Zviedris
Et bannekurs fra de latviske skoger som fråtser i svart humor

Inta bor alene i et hus uten strøm langt inni Latvias mørke skoger. En gang i blant guider hun turister fram til det lokale utsiktspunktet, og ellers går dagene med til sopp- og potetplukking, og skuring av gravstein på den forlatte gravplassen i området. En dag kommer den nysgjerrige filmskaperen Ivars Zviedris på besøk, og i den pratsomme gamle eneboeren ser han kimen til en spennende dokumentar. Da Inta forstår hva han vil reagerer hun med trusler om vold, svart heksekunst og de saftigste glosene man kan tenke seg. Ivars nekter å gi seg, og sakte men sikkert utvikler det seg en fortrolighet mellom de to, selv om Inta aldri slutter å si nøyaktig hva hun mener - og kanskje litt mer - i særdeles lite barnevennlige ordelag.

Det nære forholdet mellom filmskaper og subjekt underkommuniseres ofte i dokumentarsjangeren, men i DOKUMENTARIST kollapser enhver form for distanse når kameramannen legger beina på ryggen idet filmens hovedperson drar fram et jernrør... Med sin første film har Klava og Zviedris laget en uortodoks og rørende meta-dokumentar full av svart humor og banneord du aldri har hørt før.

Regi

Ivars Zviedris (Latvia, 1967) og Inese Klava (Latvia, 1976) DOCUMENTARIAN (2012) er deres første helaftens dokumentarfilm sammen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}