BIFF 2012

Dom - En russisk familie

2012 • 1t 49m • Russland

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dom
Regi
Oleg Pogodin
Huset på prærien: With a Vengeance

Langt ute på de russiske steppene finner man hjemmet til storfamilien Shamanov; fire generasjoner samlet under ett tak. Når bestefars hundreårsdag er bare noen dager unna kommer eldste sønn Viktor uanmeldt hjem. Han er i ferd med å bli innhentet av sin kriminelle fortid. Hans brå hjemkomst setter familiens følelser i kok og skjulte hemmeligheter kommer for en dag. Oppgjørets time har kommet, både for familiens medlemmer og for leiemorderne som er hakk i hælene på Viktor.

Det er åpenbart ut fra filmens fortellerstruktur at regissør og manusforfatter Oleg Pogodin har latt seg inspirere av westernsjangeren, med den fremmede som ankommer det lille samfunnet på prærien mot et uunngåelig showdown. Også rent visuelt bærer den preg av innflytelse fra den klassiske amerikanske sjangeren, ved det vidstrakte steppelandskapet og den jordlige fargepaletten. DOM - EN RUSSISK FAMILIE er både et poetisk tilbakeblikk på den russiske arven, og en actionfilm med karaktertrekk fra klassiske westerns og hardkokte gangsterdrama.

Regi

Etter å blitt utdannet som manusforfatter ved VGIK i Moskva i 1993, fikk regissør OLEG POGODIN sin start i filmbransjen ved å lage reklamefilmer og andre fjernsynsinnslag. Først nå i senere tid har han gitt seg i kast med fiksjon gjennom miniserien The Motherland is Waiting (2003) så vel som spillefilmer som THE INVINCIBLE (2008) og PARADOX SOLDIERS (2010).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}