BIFF 2014

Domino Effect

2014 • 1t 16m • Polen / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Domino Effect
Språk
Russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Elwira Niewiera, Piotr Rosolowski
Manus
Piotr Rosolowski, Elwira Niewiera
Foto
Piotr Rosolowski
Produsent
Anna Wydra, Ann Carolin Renninger, Thomas Kufus
En tragikomisk kjærlighetshistorie fra et land som ikke eksisterer

Abkhasias historie er en evig frigjøringskamp. Gjennom årenes løp har det lille landet vært styrt av greske handelsmenn, romerske legionærer, italienske hertuger, arabiske armeer, osmanske pasjaer og russere av ymse slag. I dag er republikken anerkjent av fem stater, mens resten av verden fortsatt betrakter den som en del av Georgia. Og det er i Abkhasias krigsherjede, utmagrede hovedstad Sukhumi, at denne tragikomiske historien utspiller seg.

I et forsøk på å skape litt internasjonal entusiasme rundt sitt hjemland, har den abkhasiske idrettsministeren bestemt seg for at verdensmesterskapet i domino skal finne sted i den forfalne feriebyen. Og dette blir opptakten til et særdeles fascinerende møte med en nasjon som kun holdes sammen av innbyggernes nærmest overmenneskelige patriotisme. Filmens hovedpersoner er idrettsministeren og hans kone, og en russisk operasanger som forlot mann og barn for sitt livs store kjærlighet. Med sin satiriske brodd og vemodige humor, er DOMINO EFFECT en sjeldent sjarmerende og mangefasettert dokumentarfilm.

 

Gratisvisning onsdag 28. september på Nobel Bopel - mer informasjon kommer. Filmen vises som en del av KineDok (kinedok.net). Facebook-event.

Regi

Piotr Rosolowski (Polen, 1977) og Elwira Niewiera (Polen, 1976) Rosolowski filmografi: THE ART OF DISAPPEARING (2013) Niewiera filmografi: BULGARIAN STORIES (2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}