BIFF 2011

Don't be afraid

2011 • 1t 30m • Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
No tengas miedo
Regi
Montxo Armendáriz
Når eplet ikke får falle langt fra stammen

Silvia er en sjenert og tilbaketrukken kvinne i midten av tyveårene. Det er i alle fall slik omverdenen ser henne. I virkeligheten vandrer Silvia gjennom verden som en søvngjenger, og hennes eneste måte å forholde seg til omgivelsene på er ved ulike avhengighetsforhold. Når hun så i voksen alder innser at hun må gjøre noe med livet sitt, innebærer det en omkalfatrende og ubehagelig reise tilbake til barndommen. Men dess lenger Silvia og publikum beveger seg inn i barndommens nostalgiske lykke, dess tydeligere blir det at det er her roten til hennes problemer ligger. For ved siden av bestevennen Maite var det en annen person som tørstet etter den unge Silvias oppmerksomhet; en person som næret en helt spesiell interesse for henne – nemlig hennes far…

DON'T BE AFRAID er en film som skildrer incest og seksuelt misbruk av barn ved å studere den langsiktige effekten det har på offeret. Ved hjelp av en lavmælt og nedtonet billedspråk har Montxo Armendáriz laget et klaustrofobisk og oppslukende drama om et svært vanskelig tema.

Regi

Montxo Armendáriz ble født i Spania i 1949 og er en prisbelønt manusforfatter og filmregissør. Hans film LETTERS FROM ALOU (1990) ble tildelt en pris under San Sebastian Film Festival og den neste filmen HISTORIAS DEL KRONEN ble tatt med under filmfestivalen i Cannes i 1995. I 2011 lanserte han DON’T BE AFRAID (NO TENGAS MIEDO).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}