2005 • 1t 45m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Doom
Språk
Engelsk
Regi
Andrzej Bartkowiak
Manus
David Callaham, Wesley Strick
Foto
Tony Pierce-Roberts
Produsent
John Wells, Lorenzo di Bonaventura
En liten gruppe elitesoldater kjemper en kamp på liv og død i det helvetes porter åpner seg

Millioner av fans har ventet årevis på filmen som ville være den ultimate missing link mellom dataspill og film. DOOM leverer alt det spilltrilogien leverte og litt til; førstepersonsskyting, blandet med mye blod, gørr og redsel. Dataspillet Doom ble første gang lansert i 1993, og har siden vært ett av de dominerende spillene på markedet. Hundrevis av spillkloner har dukket opp i løpet av det siste tiåret, men Doom har likevel beholdt tronen blant spillene med førstepersonsskyting.

Handlingen i DOOM er lagt noen år fram i tid på en forskingsstasjon på Mars. Her har noen forskere endelig løst DNA-strukturens hemmeligheter, men noe går galt i prosessen, og ulike mutasjoner begynner å dukke opp. For å begrense tabben, blir en liten gruppe elitesoldater satt inn, men ting kommer snart ut av kontroll, og soldatene må kjempe en desperat kamp for livet sitt i det helvetes porter åpner seg.

DOOM blir fortalt på samme måte som spillet, og lar tilskueren bli en del av spillets intense nærkampsstil i det kampen om overlevelse starter.

Regi

Andrzej Bartkowiak (1950) er født i Polen, men har for alvor flagget ut til Hollywood. Bartkowiak er utdannet fotograf og har blant annet fotografert FALLING DOWN og SPECIES. Som regissør har han gjort seg bemerket med filmene ROMEO MUST DIE og EXIT WOUNDS.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}