Shawn Fanning og Sean Parker skapte Napster mens de fortsatt..." /> Shawn Fanning og Sean Parker skapte Napster mens de fortsatt..."/> Shawn Fanning og Sean Parker skapte Napster mens de fortsatt...">
BIFF 2013

Downloaded

2013 • 1t 46m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Downloaded
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Alex Winter
Manus
Alex Winter
Foto
Anghel Decca
Produsent
Alex Winter, Maggie Molina
Før iTunes, Spotify, Netflix og Pirate Bay fantes Napster

Tjenester som iTunes, Spotify, WiMP og Netflix er et direkte resultat av at mennesker verden over har delt musikk, film og annet innhold med hverandre over Internett. Dersom film- og musikkbransjen selv hadde fått bestemme, hadde dvd, BluRay og cd fortsatt vært de dominerende formatene, og bransjens inntjening hadde vært høyere enn noensinne. Dokumentarfilmen DOWNLOADED forteller historien om Napster, fildelingstjenesten som bærer ansvaret for hvordan vi i dag kjøper og forbruker musikk, film og annet digitalt innhold.

Shawn Fanning og Sean Parker skapte Napster mens de fortsatt gikk på college. Opprinnelig var den tenkt som et verktøy som venner kunne bruke til å dele musikk over nettet, men etter hvert som den vokste i omfang fremstod den som en reell trussel mot den globale musikkbransjen. Gjennom intervjuer med Parker og Fanning, bransjefolk, opphavsrettsjurister og artister som Henry Rollins, Noel Gallagher og Mike D fra the Beastie Boys får vi en rekke ulike versjoner av historien om tiårets viktigste forbrukerrevolusjon.

Regi

ALEX WINTER er en amerikansk skuespiller, regissør og manusforfatter. Han er som skuespiller kjent for sin rolle i kultklassikeren «The Lost Boys» fra 1987, og som regissør for å laget «Fever», som i 1999 ble vist ved filmfestivalen i Cannes.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}