BIFF 2010

Dragning mot øst

2010 • 1t 51m • Frankrike / Litauen / Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Indigène d'Eurasie
Regi
Sharunas Bartas
En dyster og desperat rundreise i Russland og Baltikum

DRAGNING MOT ØST er Sharunas Bartas’ beske kommentar om en region i trøbbel, nemlig Baltikum, hvor innbyggernes liv to tiår etter Sovjetkommunismens fall fortsatt styres av russiske interesser. Men nå er det ikke lenger politikerne som styrer, men de kriminelle. Gena (spilt av Bartas selv) er en kriminelt belastet narkosmugler som pendler mellom Paris, Vilnius og Moskva. Han har en dame ”i hver havn” – og kommer i trøbbel da et oppdrag går i vasken og han står pengelens tilbake. I tillegg dreper han et viktig medlem av mafiaen i Moskva og må begi seg ut på en flukt med den prostiuterte elskerinnen han bor hos i Moskva. Hans sjanser for å overleve er, for å si det mildt, minimale.

Hvem skulle trodd at Sharunas Bartas noensinne skulle gå hen og lage en thriller? Vel, her er den – en politisk sådan – og den handler om det å være balter i en globalisert verden der penger betyr alt og den personlige frihet ikke eksisterer. Bartas kommer selv til BIFF for å holde innledning. Vær der!

Regi

Sharunas Bartas (1964) er utdannet ved den berømte VGIK-filmskolen i Moskva. Han er velrennomert som en av Baltikums viktigste og mest kompromissløse filmskapere, og fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1994 med KORIDORIUS. Siden har han stått bak filmer som FÅ AV OSS (1996), A CASA (1997), FREEDOM (2000) og SYV USYNLIGE MENN (2007).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}