BIFF 2008

Dreams with Sharp Teeth – A Film About Harlan Ellison

2008 • 1t 36m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dreams with Sharp Teeth – A Film About Harlan Ellison
Star Trek-guru Harlan Ellison legger ikke fingrene imellom når noen har gjort ham urett

Harlan Ellison er kjent for så mangt: som manusforfatter for Star Trek, sin enorme appetitt på kvinner og for sitt vennskap med Lenny Bruce og Steve McQueen. Likevel er det mannen selv og hans lange tirader smekkfulle av fornærmelser, som får fokus i denne dokumentaren. Hvorfor? Fordi det er umulig å unngå når man skal følge en slik notorisk rappkjeftet skikkelse rundt med et kamera.

Filmskaperne har forkastet et lineært retrospektiv av forfatterens liv til fordel for et nærblikk på mannen, som utvilsomt ikke har mildnet med årene. Turen tar oss blant annet til Ellisons lagerrom for skrivemaskiner, med en lattermild Robin Williams på slep. Ellison hetser folk på gaten og spyr galle mot Warner Bros.-konsernet. Han hylles av kollegaer for sin produktivitet, og til gjengjeld har han, på sin web-side, en spalte der han gjør sport i å skjelle ut kolleger som Tom Clancy. Filmen gjør det klart at med Ellison løs, kan ingen føle seg trygge.

Regi

Erik Nelson startet sin karriere som forfatter av fjernsynsprogrammer på åttitallet, og slo seg deretter opp som produsent av hundrevis av TV-programmer og dokumentarfilmer fra nittitallet og frem til idag. Hans mest kjente prosjekter som produsent er dokumentarfilmene LEONARD COHEN: I'M YOUR MAN og Werner Herzogs GRIZZLY MAN. DREAMS WITH SHARP TEETH er hans første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}