I DRILL BABY DRILL bruker regissør Lech Kowalski situasjonen..." /> I DRILL BABY DRILL bruker regissør Lech Kowalski situasjonen..."/> I DRILL BABY DRILL bruker regissør Lech Kowalski situasjonen...">
BIFF 2013

Drill Baby Drill

2013 • 1t 24m • Frankrike / Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La malèdiction du gas de schist
Språk
Polsk/Engelsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Lech Kowalski
Manus
Lech Kowalski
Produsent
Odile Allard
Det store bondeopprøret

En dag våkner innbyggerne i en landsby i det østlige Polen opp til nyhetene om at oljeselskapet Chevron planlegger å bygge et større skifergassanlegg i den naturskjønne regionen som på folkemunne omtales som «Polens lunger». Innledningsvis er lokalbefolkningen positive til en ny innbringende industrivirksomhet i regionen, men når de begynner å stille spørsmål om de miljømessige konsekvensene ved gassutvinningen møtes de av en vegg av stillhet. Og når Chevrons bulldosere uanmeldt dukker opp for å starte byggingen av anlegget, bestemmer bøndene seg for å ta opp kampen mot oljegiganten.

I DRILL BABY DRILL bruker regissør Lech Kowalski situasjonen i den skifergassrike amerikanske delstaten Pennsylvania som et potensielt fremtidsscenario for de polske bøndene. I Pennsylvania har oljeselskapene kommet for å bli, men har polakkene fortsatt en sjanse til å redde denne viktige jordbruksregionen fra den forurensende skifergassutvinningen?

Regi

LECH KOWALSKI er en amerikansk regissør av polsk opprinnelse. Hans mest kjente film, D.O.A., er en dokumentar om den gryende britiske punkscenen på slutten av 70-tallet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}