BIFF 2021

Drive My Car

2021 • 2t 59m • Japan

120 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Doraibu mai kâ
Undertekster
engelsk
Regi
Ryûsuke Hamaguchi
Manus
Ryûsuke Hamaguchi, Haruki Murakami, Takamasa Oe
Foto
Hidetoshi Shinomiya
Produsent
Tsuyoshi Gorô
Haruki Murakami møter Anton Tsjekhov i et varmt, velspilt og nyansert drama

DRIVE MY CAR er basert på Haruki Murakamis novelle ved samme navn, og handler om teaterregissøren Yusuke Kafuku som spesialiserer seg i eksperimentelle flerspråklige oppsetninger. Yusuke er gift med manusforfatteren Oto, som klekker ut ideene sine i en erotisk, transelignende tilstand. Forholdet mellom de to er varmt, men komplisert. Etter Otos plutselige dødsfall, blir Yusuke invitert til å sette opp Anton Tsjekhovs «Onkel Vanja» på en teaterfestival i Hiroshima. Med sin avdøde kones stemme på kassettspilleren legger han ut på reise i sin trofaste og høyst elskede Saab.

DRIVE MY CAR tar for seg kreative prosesser og mellommenneskelige forhold, med særlig vekt på erotikk og sorgprosesser. Regissør Ryusuke Hamaguchi overfører Murakamis stemme og hang til psykoseksuell intrige til film på mesterlig vis, og lar det litterære forelegget gå i dialog med Tsjekhovs berømte stykke. DRIVE MY CAR var kritikernes storfavoritt i konkurransen under årets filmfestival i Cannes, hvor den ble belønnet med prisen for beste manus.

Regi

Ryusuke Hamaguchi (Japan) Filmer i utvalg: WHEEL OF FORTUNE AND FANTASY (2021), ASAKO I & II (2018), HAPPY HOUR (2015), TOUCHING THE SKIN OF EERINESS (2013), INTIMACIES (2012)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}