Ved første øyekast er det lett å se DU ER GUD som en polsk v..." /> Ved første øyekast er det lett å se DU ER GUD som en polsk v..."/> Ved første øyekast er det lett å se DU ER GUD som en polsk v...">
BIFF 2013

Du er Gud

2012 • 1t 50m • Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Jestes Bogiem
Språk
Polsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Leszek Dawid
Manus
Maciej Pisuk
Produsent
Jerzy Kapuscinski
Alt du vil vite om post-kommunistisk polsk hiphop (men ikke våger spørre om)

DU ER GUD er spillefilmen om de tre rapperne Magik, Focus og Rahim, som under navnet Paktofonika ble det viktigste fenomenet i polsk hiphop i årene rundt årtusenskiftet. I en tid da landet var i ferd med å riste av seg Sovjetunionens innflytelse, ga gruppen en stemme til en generasjon av unge, desillusjonerte polakker. Og samtidig som de unge mennene laget generasjonsdefinerende musikk, var privatlivene deres preget av rikelig med dramatikk.

Ved første øyekast er det lett å se DU ER GUD som en polsk versjon av Curtis Hanson og Eminems 8 MILE. En slik beskrivelse er ikke helt på jordet: Som Hansons film har den et naturlig midtpunkt i Marcin Kowalczyks rolle som den karismatiske rapperen Magik, men Leszek Dawids film har en langt bredere sosialanalytisk slagside, og følger ikke hollywoodoppskriften like trofast. DU ER GUD er et medrivende drama som med utgangspunkt i polsk hiphop forteller en allmenngyldig historie om mennesker som strever med å forsone en kommunistisk oppvekst med en kapitalistisk fremtid.

Regi

LESZEK DAWID er en polsk regissør og manusforfatter. Han har mottatt flere priser ved den prestisjefylte filmfestivalen i Kraków, og hans andre spillefilm, DU ER GUD, har i det siste skaffet ham et internasjonalt publikum.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}