BIFF 2005

Duften av paradis

2004 • 1t 20m • Nederland / Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Smell of Paradise
Regi
Marcin Mamon & Mariusz Pilis
En kompromissløs framstilling av de ytterliggående kreftene i islam

Tittelen på denne filmen refererer til etterlivet i tråd med islamsk tro. Det er troen på paradis som gjør selvmordsbombere villige til å ofre sin jordiske eksistens i kampen for islam. I et forsøk på å forstå hvilke motiver og ideer som ligger bak slike offer, har de polske filmskaperne Mariusz Pilis og Marcin Mamon reist rundt i den islamske verden i ti år. De har møtt krigsherrer, klanledere, emirer, mullaher og andre som tror på prinsippene til islams hellige lov. Blant annet spiller den tidligere presidenten i Tsjetsjenia, Zelimkhan Yandarbiev, en sentral rolle. Han lar seg intervjue to uker før han dør i en bilbombe: "Jeg mener at demokrati som system er menneskets siste forsøk på å skape en alternativ lov til Guds lov. Det siste. Et forsøk som vil få en tragisk utgang for menneskeheten."

DUFTEN AV PARADIS er en rystende, men opplysende road-movie som fører oss gjennom den muslimske verden, deriblant Pakistan, Afghanistan, Tsjetsjenia og Qatar. Filmen er en kompromissløs framstilling av de ytterliggående kreftene i islam.

Regi

Mariusz Pilis er født i Zawiercie i Polen og studerte ved Jagiellonian Universitet i Krakow. Han har arbeidet som reporter og korrespondent, videre som klipper, produsent og regissør for dokumentarer. Hans filmografi inkluderer også ALLAH AKBAR MEANS GOD IS GREAT (1995) og THE PRICE OF TRUTH (2001), begge i samarbeid med Marcin Mamon.

Marcin Mamon ble født i Krakow i Polen og studerte der ved Jagiellonian Universitet. Han har arbeidet som reporter for polsk fjernsyn, og også som klipper, produsent og regissør for dokumentarer. Hans filmografi inkluderer også ALLAH AKBAR MEANS GOD IS GREAT (1995), TRUE GODFATHER (1999) og THE PRICE OF TRUTH (2001).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}