BIFF 2016

Dugma - The Button

2016 • 1t • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dugma - The Button
Språk
arabisk/engelsk
Regi
Pål S. Refsdal
Manus
Pål S. Refsdal
Foto
Pål S. Refsdal
Produsent
Ingvil Giske
Krigere på venteliste

I DUGMA - THE BUTTON treffer vi noen av de mange mennene som står oppført på Nusrahfrontens venteliste for å utføre selvmordsaksjoner. Hva er det som driver disse menneskene, og finnes det rom for tvil og redsel hos religiøse fanatikere? Takket være sin eksklusive tilgang til den fundamentalistiske organisasjonen har Pål Refsdal kommet nærmere et svar på disse spørsmålene enn de fleste andre.

Et godt eksempel på det som i våre øyne fortoner seg som absurde selvmotsigelser er en scene hvor en av filmens hovedpersoner skal vise frem en lastebil som er fylt til randen med sprengstoff. Selv om han etter all sannsynlighet snart skal dø er han likevel bekymret for sin dårlige rygg mens han klatrer opp på bilen. I disse scenene får filmen nærmest karakter av å være et slags dokumentarisk motsvar til Christopher Morris' fantastiske Al-Qaida-satire FOUR LIONS (2010), men ser man forbi den ufrivillige komikken, er den først og fremst et skremmende innblikk i fanatismens moralske relativisme og dens effekt på mennesker og samfunn.


Festivalgjest: Regissør Pål Refsdal


Etter visningen fredag 23. september kl 17:00 blir det en samtale mellom regissør Pål Refsdal og politisk redaktør i Bergens Tidende Frøy Gudbrandsen.

Regi

Pål Refsdal (Norge, 1969) Filmografi: FANGET AV TALIBAN (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}