BIFF 2014

E-TEAM

2014 • 1t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
E-TEAM
Språk
engelsk, tysk, arabisk, russisk, fransk
Undertekster
Engelsk
Regi
Ross Kauffman, Katy Chevigny
Foto
Ross Kauffman, Rachel Anderson
Produsent
Marilyn Ness
Når menneskerettigheter brytes, er E-team på plass for å dokumentere det

Da den arabiske våren spredde seg i Nord-Afrika og Midtøsten, var det mange autoritære regimer som fryktet at de ville miste makten. Deres mottrekk bestod i å stramme grepet om egen befolkning, og mange gjorde seg skyldige i grunnleggende menneskerettighetsbrudd i et forsøk på å kue demonstrantene. Human Rights Watch sendte da inn sitt Emergencies Team - E-Team - for å dokumentere grusomhetene, og for å spre informasjonen til resten av verden.

I denne dokumentaren følger vi Anna, Ole, Fred og Peter på deres reiser til Syria og Libya. Her dokumenterer de Bashar al-Assads og Muammar Gaddafis forbrytelser mot sin egen befolkning, og jobber målrettet for å spre informasjon om grusomhetene til internasjonale medier og beslutningstakere. Ved hjelp av sterke bilder og grusomme historier forteller de omverdenen hva som egentlig skjer, og tar dermed regien vekk fra diktatorene og deres medietaktikere.

 

Møt medvirkende Ole Solvang og Anna Neistat under visningene 27.09 og 28.09.

Regi

Katy Chevigny (USA) og Ross Kauffman (USA) Chevignys filmografi: ELECTION DAY (2007), DEADLINE (2004) Kauffmans filmografi: FIRE WITH FIRE (2012), BORN INTO BROTHELS (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}