BIFF 2007

Eastern Promises

2007 • 1t 40m • USA/Storbritannia/Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Eastern Promises
Språk
Engelsk
Regi
David Cronenberg
Manus
Steven Knight
Foto
Peter Suschitzky
Produsent
Robert Lantos, Paul Webster
Grøssermesteren gir oss et intenst og foruroligende innblikk i Londons russiske mafia

Jordmoren Anna (Naomi Watts) prøver å finne ut av familiehistorien til en russisk kvinne som dør under fødselen. Dette leder henne til en isolert og bortgjemt verden, med sine egne naturlover, hvor det ikke eksisterer noe annet enn kriminelle, horer og voldsmenn: den russiske mafiaen. David Cronenberg er en mester i å lede oss dypt inn i en ubehagelig undergrunn, denne gang i en intim nærkontakt med en morderisk kulturs avslappede forhold til vold og grusomhet. Filmene hans er ikke for alle, men det er nettopp det som gjør dem til fascinerende mesterverk.

Cronenberg samarbeider på nytt med Viggo Mortensen (A HISTORY OF VIOLENCE). Denne gang spiller han den nådeløse, amoralske Nikolai. Cronenberg klarer å vri en fantastisk rollepresentasjon ut av ham, som blant annet inneholder en intens nakenslåsskamp i et tyrkisk bad. Det er langt mellom Cronenbergs karakteristiske voldsscener, men som vanlig er de ubehagelige, realistiske og foruroligende – og unektelig erotiske.

Regi

David Cronenberg ble født i Canada i 1943, har en universitetsgrad i litteraturvitenskap, og nevner William S. Burroughs og Vladimir Nabokov som sine viktigste forbilder. Cronenbergs filmer viser en tydelig overgang fra eksperimentelle studier av det amerikanske samfunnet til mer individuelt orienterte filmer som tar for seg sammenhengen mellom psyke, kropp og seksualitet. Blant hans varierte og ofte forstyrrende merittliste finner vi perler som VIDEODROME (1982), DEAD RINGERS (1988), Burroughs-filmatiseringen NAKED LUNCH (1991) og A HISTORY OF VIOLENCE (2005). EASTERN PROMISES er hans første film som utelukkende er filmet utenfor Canada.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}