BIFF 2016

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words

2016 • 1t 30m • Frankrike / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words
Språk
engelsk/fransk
Undertekster
uten
Regi
Thorsten Schütte
Manus
Thorsten Schütte
Foto
Arkivfoto
Produsent
Estelle Fialon
Freak og geek

Musikkhistorien er full av eksentrikere og provokatører, men få har vært like kompromissløse og uforutsigbare som Frank Zappa. I løpet av sin 30 år lange karriere ga han ut over 60 album, hvor han visket ut skillene mellom rock, pop, jazz, klassisk og samtidsmusikk. Hans humoristiske og ironiske tekster ble av mange oppfattet som vulgære og moralsk fordervende, og han ble etter hvert en skyteskive for tilhengerne av sensur i musikkindustrien. Ytringsfrihet stod imidlertid svært sentralt i Zappas kunstneriske prosjekt – noe som ikke minst kom til uttrykk i intervjusammenheng.

EAT THAT QUESTION: FRANK ZAPPA IN HIS OWN WORDS er et fascinerende portrett av denne høyst intelligente, frittalende og underholdende artisten. Filmen består utelukkende av arkivopptak fra intervjuer og konsertopptredener, og stort sett alle avkrokene av hans mangslungne karriere er representert. For dem som aldri helt har skjønt greia med den langhårede bebartede freaken er dette det perfekte stedet å begynne, og for gamle fans er det en velkommen påminnelse om Zappas storhet.

Regi

Thorsten Schütte (Tyskland) Filmer i utvalg: NAMIBIA GENERATION X (2005), I WAS THE KING OF PORN - THE ADVENTUROUS LIFE OF LASSE BRAUN (2003).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}