BIFF 2003

Edderkoppen

2002 • 0t 52m • Iran

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Va ankaboot amad
Regi
Mazier Bahari

Denne dokumentaren gir en skremmende innsikt i hvordan man kan bli indoktrinert av islamske læresetninger. Den setter deg i nærkontakt med følelser og fordommer du selv har vis à vis en fremmed kultur du ikke forstår. Det er minst like skremmende.

Regissør Maziar Bahari fikk intervjue den 39 år gamle seriemorderen Saeed Hanaei, som tilsto at han hadde tatt livet av 16 prostituerte kvinner i løpet av ett år i byen Mashad i Iran. Hanei hevdet at drapene var i samsvar med islamsk lære, hvor det oppfordres til å kvitte seg med synd, og framelske kyskhet. Vi møter også seriemorderens familie - blant annet en ung sønn som ser veldig opp til sin far. Og ikke minst får vi møte og høre ofrenes familier. Filmen tar også for seg religiøs fanatisme, prostitusjon, kvinnediskriminering, narkotikamisbruk og andre selvmotsigelser i landet.

Regi

Maziar Bahari er født i Teheran i 1967. Han er utdannet ved Concordia University i Montréal i massekommunikasjon. Siden 1993 har han vært aktiv filmskaper og journalist for Newsweek. Hans debutfilm var THE VOYAGE OF THE ST. LOUIS i 1995 og denne siste er hans niende film. Han har også fått oppsatt teaterstykket A FAIRLY JUSTIFIED REVENGE, som åpnet i København i januar 2003.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}